Компанията Нюралинк“ (Neuralink) на технологичния предприемач Илън Мъск съобщи, че е

...
Компанията Нюралинк“ (Neuralink) на технологичния предприемач Илън Мъск съобщи, че е
Коментари Харесай

`Neuralink може да започне клинични изследвания, включващи поставянето на мозъчни импланти на хора

Компанията „ Нюралинк “ (Neuralink) на софтуерния бизнесмен Илън Мъск заяви, че е получила позволение от Агенцията на Съединени американски щати по храните и медикаментите да стартира клинични проучвания, включващи слагането на мозъчни импланти на хора.

„ Одобрението на регулаторния орган ще даде опция един ден нашата технология да помогне на доста хора “, означават от компанията. Не се прецизира какви ще бъдат задачите на проучванията, само че се показва, че към момента не се прави асортимент на доброволци. От Агенцията по храните и медикаментите към този момент няма публично удостоверение.

Илън Мъск нееднократно е планувал, че „ Нюралинк “ скоро ще стартира тествания при хора на мозъчни импланти, с цел да се опита по този метод да лекува съществени положения като парализа, аутизъм, меланхолия, шизофрения и слепота.

Първото искане за сходно позволение е било направено при започване на предходната година, само че то е било отхвърлено от регулатора, като са посочени няколко аргумента – потреблението на литиеви акумулатори в устройството, придвижване на проводниците на импланта и рисковете от увреждане на мозъчната тъкан.

Компанията е проверявана и поради подозрения за преместване на рискови патогени върху чипове, след екстракцията им от мозъка на маймуни.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР